Duurzaamheid

Su·stain·a·bil·i·ty

[suh-stey-nuh-bil-i-tee]

noun

1.

The ability to be sustained, supported upheld, or confirmed.

2.

Environmental Science. The quality of not being harmful to the environment or depleting natural resources, and thereby supporting long term ecological balance: The committee is developing sustainability standards for products that use energy.

Origin:
Sustain + ability

So, Sustainability is based on one simple principle: Not harming our natural  environment. Because everything that we need for our survival and well-being depends, either directly or indirectly, on our natural environment. We need to maintain the conditions under which humans and nature can exist in productive harmony.

missie

We streven ernaar een duurzaam bedrijf te zijn. Wij dagen onszelf en iedereen om ons heen uit om grenzen te verleggen om luxe producten te maken op een manier die goed is voor de wereld en al haar inwoners: mooi en duurzaam. In onze stoffen gebruiken we steeds meer en meer duurzame en / of gerecyclede vezels zoals biologisch katoen, gerecycled katoen, gerecycled PET, Tencel / eucalyptus, hennep, wol en zijde.

circulaire oplossingen

We blijven de manier waarop we werken en denken uitdagen. Het doel is het ontwikkelen van een manier om onze impact niet alleen te verminderen maar om te zetten naar een positieve impact. We zullen doen wat we kunnen om de sector te helpen veranderen in een nieuwe circulaire economie.

circulaire economie

Een circulaire economie kijkt verder dan het huidige 'take-make-dispose' extractieve bedrijfsmodel en streeft naar een herdefinitie van de groei, met de nadruk op positieve voordelen voor de samenleving.
Het is gebaseerd op drie principes: 1) ontwerpen zonder afval en vervuiling te genereren ; 2) houd producten en materialen in gebruik; en 3) natuurlijke systemen regenereren.
Een circulaire economie vereist dat we afstand nemen van de consumptie van eindige (niet-hernieuwbare) bronnen en dat we een systeem ontwikkelen waarin we ontwerpen zonder afval te genereren.

circulaire initiatieven en partners

De overgang naar een circulaire economie vereist een intensieve samenwerking in de gehele productieketen en de implementatie van nieuwe bedrijfsmodellen.

Hier zijn enkele van onze nieuwste samenwerkingsverbanden die ons helpen onze circulaire visie te realiseren.

materialen

In onze stoffen gebruiken we steeds meer en meer duurzame en / of gerecyclede vezels zoals biologisch katoen, gerecycled katoen, gerecycled PET, Tencel / eucalyptus, hennep, wol en zijde.

Peace zijde

Niet-gewelddadige zijde, Ahimsa Silk of Peace Silk, wordt geproduceerd uit cocons zonder de poppen binnenin te doden of zonder dierenleven op te offeren.

"Ahimsa", wat "geweldloosheid" betekent, is een filosofie van veel oosterse religies, waarin staat dat mensen zich moeten onthouden van het toebrengen van lijden aan anderen, inclusief niet-menselijk en zelfs niet-dierlijk leven. In dit proces kunnen de zijdewormen hun levenscyclus voltooien en uiteindelijk wegvliegen als een prachtige vlinder.

Wol

Natuurlijke Wol garen is wool that comes from sheep that have not been exposed to chemicals like pesticides and are kept in humane and good farm conditions. For all the handcrafted work done in YMK Atelier, all the used wool is harvested at Dutch farms, and is processed, dyed and spun in The Netherlands.

biologisch katoen

Biologische katoenteelt werd ontwikkeld door sociale ondernemers, boeren en ngo's die - zoals velen van ons - niet hielden van overmatig gebruik van pesticiden, of de sociale problemen die het veroorzaakt, waaronder schulden bij boeren en ziektes veroorzaakt door chemicaliën.

Biokatoen elimineert het gebruik van giftige en hardnekkige chemicaliën, verbetert de gezondheid van de bodem en verlaagd het watergebruik. Dit alles is beter voor het milieu, de boeren en hun gemeenschappen.

gerecycled katoen

Katoen kan worden gerecycled van katoenafval voorafgaand aan consumptie (pre-consumer) en na het consumeren (post-consumer). Pre-consumer afval komt van overtollig materiaal geproduceerd tijdens de productie van garen, weefsels en textielproducten, b.v. de zelfkant van een weefsel en het knipafval van de stoffabrieken. Post-consumenten afval is afkomstig van afgedankte textielproducten, b.v. gebruikte kleding en huistextiel. Tijdens het recycleproces wordt het katoenafval eerst gesorteerd op type en kleur en vervolgens verwerkt door stripmachines die de garens en de stof eerst in kleinere stukken snijdt voordat het uit elkaar wordt getrokken tot vezels. De gemixte vezels worden meerdere malen gekaard om de vezels te reinigen en te mengen voordat ze in nieuwe garens worden gesponnen. De verkregen stapelvezel heeft een kortere lengte in vergelijking met de oorspronkelijke vezellengte, waardoor het moeilijker te spinnen is. Gerecycled katoen wordt daarom vaak gemengd met zuivere katoenvezels om de garensterkte te verbeteren. Gewoonlijk wordt niet meer dan 30% gerecycleerd katoen gebruikt in het garen of weefsel.

Omdat katoenafval vaak al is geverfd, is opnieuw verven niet altijd nodig. Voor het verbouwen van katoen is een extreem veel water, pesticiden en insecticiden nodig. Dit betekent dat het gebruik van gerecycled katoen kan leiden tot aanzienlijke besparingen van natuurlijke hulpbronnen en de vervuiling door de landbouw kan verminderen. Recycling van één ton katoen kan 765 kubieke meter water besparen.